• Jarmok pre Keňu

          • Kedy: 12. apríla (utorok) po 2., 4. a 5. vyučovacej hodine

            Kde: v átriu ZŠ s MŠ Zuberec

            Čo môžeš predávať: koláče, nápoje, vlastné výrobky, hračky, knihy – to, čoho sa chceš vzdať ....

            Na čo bude použitý výťažok: Za vyzbierané finančné prostriedky pomôžeme zabezpečiť presťahovanie rúcajúcej sa školy na bezpečné miesto. Aj my budeme mať účasť na vybudovaní náhradného ubytovania pre učiteľov, keďže súčasné ubytovacie jednotky sú ďalšie v poradí pred zrútením. Pomôžeme zachrániť vzdelanie pre viac ako 3000 detí a mladých v utečeneckom tábore Kakuma.

             

            Viac info: www.tehlicka.sk

            Tešíme sa na tvoju účasť!

          • O majstra školy v stolnom tenise

          • V apríli sa po dvoch rokoch v našej škole opätovne uskutočnil turnaj „O majstra školy v stolnom tenise“.  Žiaci  súťažili medzi sebou náhodným žrebom  a následným pavúčím systémom hry. Počas turnaja  prevládala u detí súťaživá nálada a navzájom sa povzbudzovali. Celý turnaj prebiehal v pravidlách fair play a víťazi jednotlivých kategórií  sa tešili zo svojich úspechov. Všetci hráči boli odmenení vecnou cenou od STZ.

            V kategórii chlapcov sa na 1. mieste umiestnil Denis Tekeľ, za ním sa na 2. mieste umiestnil Štefan Letošťák a na 3. mieste sa umiestnil Eliáš Leginus.

            V kategórii dievčat sa na 1. mieste umiestnila  Nina Barancová, za ňou sa na 2. mieste umiestnila Vanesa Šveláňová a na 3. mieste sa umiestnila Liliana Markiewicz.

            Celkovým víťazom a  Majstom školy“ sa stal  Denis Tekeľ, keď vo finálovom zápase zdolal Ninu Barancová. GRATULUJEME!!!!

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. p o s k y t u j e    žiakom 7.-8. ročníka  riaditeľské voľno dňa 6.4.2022 /streda/ z dôvodu celoštátneho testovania deviatakov - T9.

            Vedenie školy

             

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 4. apríla 2022  sa v Základnej škole Márie Medveckej v Tvrdošíne uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko v prednese povestí. Našu školu reprezentoval žiak 6.A triedy Lukáš Tabačák, ktorému sa podarilo dosiahnuť krásny úspech. Obsadil druhé miesto, ku ktorému mu srdečne gratulujeme a prajeme mu ďalšie úspechy na  jeho recitátorskej dráhe.

          • Týždeň hlasného čítania

          • Týždeň hlasného čítania nás v posledné marcové dni opäť preniesol do sveta nevšedných detských príbehov. Žiaci prvého stupňa si vo svojich triedach vytvorili na týždeň malé knižné rodinky. Každodenne si ich členovia čítali ukážky zo svojich kníh, predstavovali svojich knižných hrdinov a diskutovali o nich. Útočiskom pre pohodlné chvíle s knihou im častokrát, okrem tried,  bolo aj naše školské atrium, v ktorom sa  knižné rodinky cítili ako doma. V závere týždňa boli deti obohatené nielen o nové príbehy, nepoznaných hrdinov, ale aj o spoločné chvíle strávené so spolužiakmi pri dobrej knihe. 

            Nám, pedagógom, tak ostáva veriť, že takáto forma propagácie detskej knihy a spôsobu zmysluplného trávenia času sa deťom zapáči a stane sa súčasťou ich bežných dní.  

          • Týždeň otvorených dverí knižnice

          • V rámci Marca – mesiaca knihy sa každoročne uskutočňuje v našej školskej knižnici týždeň otvorených dverí. V roku 2022 prebiehala táto akcia od 21. marca do 1. apríla. Žiaci mali možnosť navštíviť knižnicu každý deň po vyučovaní a požičať si knihy, o ktoré majú záujem, prípadne si posedieť v príjemnom prostredí a prezrieť si zaujímavé tituly, časopisy alebo encyklopédie.

            Počas otvorených dverí navštívilo Knižnicu pri ZŠ s MŠ Zuberec 85 žiakov a vypožičali si celkovo 92 kníh. Okrem jednotlivcov si návštevou knižnice osviežili hodiny literatúry a čítania celé triedy z prvého aj druhého stupňa. Najpožičiavanejšími knihami boli tituly: 

            Denník odvážneho bojka

            Smradi

            Motýlik

            Tom Gates

            So svojimi zážitkami pri čítaní kníh sa deti podelili so svojimi spolužiakmi tým, že vytvorili nástenku Reklama na dobrú knihu. Uverejnili na nej reklamu na svoju obľúbenú knihu s ilustráciami a myšlienkami, ktoré ich v knihách zaujali. Veríme, že takéto akcie rozšíria záujem o čítanie a privedú do knižnice nových čitateľov.