• Lyžiarsky výcvik druhákov

          • V dňoch 23.1.- 27.1.2023 sme pre našich druhákov zorganizovali lyžiarsky výcvik v Janovkách. Absolvovalo ho 22 žiakov, z ktorých si prvýkrát obulo lyžiarky 7 lyžiarov - začiatočníkov. 

            O tieto deti sa postarala lyžiarska škola MOTYSKI, ktorá poskytla inštruktora. Naše poďakovanie patrí lyžiarskemu stredisku JANOVKY za poskytnutie zliav na lyžiarskych vlekoch. Vďaka patrí aj bufetu za teplý čaj pre naše deti.

            Lyžiarsky výcvik hodnotíme ako úspešný a bol pre deti príjemným spestrením ich školských dní. Veríme, že si deti zo svahu odniesli nielen cenné skúsenosti, ale aj nezabudnuteľné zážitky.

          • Šaliansky Maťko

          • Prednes slovenských ľudových povestí, Šaliansky Maťko, má bohatú tradíciu. Už 28 rokov oslovuje malých i veľkých. Žiaci prostredníctvom povestí poznávajú históriu a bohatstvo našej krajiny.

            Umelecký zážitok a nové skúsenosti sme získali dňa 26. 1. 2023 na okresnom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, ktorá sa uskutočnila na Základnej škole Márie Medveckej v Tvrdošíne. Účinkujúci sa nedali zahanbiť vo výbere a spracovaní povestí.

             Našu školu reprezentovali žiačky  Sofia Hrubošová z  5.B  a Terezka Janoštínová zo  7.A.

            Svedomitá príprava sa oplatila a na krásnom treťom mieste v III. kat.  sa umiestnila Terezka Janoštínová.

            Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa  ďalších úspechov!

          • Olympijský odznak všestrannosti (OLOV)

          • Olympijský odznak všestrannosti je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách a osemročných gymnáziách na území SR. Projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Do tohto projektu sa zapojili aj žiaci 6.-9. ročníka našej školy. Všetci žiaci dostali certifikáty. Niektorí z nich boli za svoje výkony ocenení strieborným a brondzovým odznakom všestrannosti. Gratulujeme!

          • Slnečná sústava očami štvrtákov

          • Štvrtáci sa na hodinách prírodovedy vydali na pátranie po neživej prírode, spoznávali vesmír a slnečnú sústavu. Dozvedeli sa nové poznatky o galaxiách, hviezdach, planétach a o možnostiach ako skúmať vesmír. Dostali za úlohu vytvoriť projekt na tému Slnečná sústava. Prostredníctvom projektu využili získané vedomosti, ale taktiež vyhľadávali nové informácie. Naplno využili svoju tvorivosť a na tvorbu použili rôzne druhy materiálu ako kartónový papier, polystyrén, filc, svetielka, kamienky, čím vznikli jedinečné 3D modely. Každý žiak svoj projekt prezentoval pred celou triedou a podelil sa aj so svojimi postupmi pri jeho tvorbe. Často sa niečo nepodarilo na prvýkrát, ale predsa sa nikto nevzdal a svoju úlohu dokončil. Žiaci si rozšírili svoj obzor vedomostí, skúseností, zručností a posilnili svoje sebavedomie pri vystupovaní pred publikom. Práce sú vystavené v priestoroch školy a pútajú zvedavosť aj ostatných žiakov.

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch 8. – 9. decembra sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Zúčastnili sa ho žiaci 3. – 8. ročníka, ktorí riešili 15 úloh v časovom limite 60 minút.

            Úspešným riešiteľom gratulujeme!